Stort intresse för Demokraternas årsmöte

Närmare 500 medlemmar trotsade det vackra vädret och kom till Demokraternas årsmöte i Lundby konsertsal för att ta del av partiets politik inför valet och lyssna på Inga-Britt Ahlenius som inbjuden gästtalare.

Efter dagens beslut från Mark och miljödomstolen om att Västlänken får börja byggas direkt, inledde partiledaren Martin Wannholt som hälsade alla välkomna med att kommentera beslutet.
– Nu går Demokraterna till val med att vi kommer att häva avtalet och då blir det åka av i den här valrörelsen i Göteborg. Det fina med det kommande valet är att vi för en gångs skull är lika mycket värda. Vi får en röst per medborgare och det gör att vi kommer att få ett valresultat som ingen hade kunnat ana. Då kan vi sedan i lugn och ro stoppa det här skadliga projektet.

Partiordförande Martin Wannholt på Demokraternas årsmöte 14 maj 2018.

Partiordförande Martin Wannholt talar på Demokraternas årsmöte 14 maj 2018.

Demokraterna har onekligen vind i seglen. Inte bara när det gäller opinionsmätningarna. Entusiasmen i medlemsledet är också påtaglig. Inget av de andra partierna i Göteborg har samlat lika många partimedlemmar till sina årsmöten. En publikdragare var självklart Inga-Britt Ahlenius som gästtalade.

Inga-Britt Ahlenius gästtalar på Demokraternas årsmöte 14 maj 2018

Inga-Britt Ahlenius gästtalar på Demokraternas årsmöte 14 maj 2018

– När jag ser hur mycket folk som har tagit sig hit den här varma sommarkvällen, förstår jag att ni måste vara väldigt arga. I en intervju för några år sedan nämnde jag att jag inte förstod varför människorna i Göteborg inte tågar gatan fram och kräver kommunstyrelsens avgång. Nu verkar det som att den dagen kommit, inledde hon sitt gästtal.
Hon pratade om korruptionen, bolagsröran, bristen på ledarskap och kontroll inom Göteborgs stad samt kommunallagen som hon uppmanade oss att läsa.
– Göteborg har gett korruptionen ett ansikte. En svart klänning kan bli en lunch med dricks. Hennes sakliga och varma framträdande genererade både i skratt och spontana applåder.

 

Efter Inga-Britts framträdande, startade Demokraternas årsmöte under ledning av mötesordförande Per Anders Örtendahl. Ett tillskott i partistyrelsen blev nyvalda Jessica Blixt, sakkunnig inom skola. Det presenterades och klubbades även en uppdaterad lista till regionvalet med tre nya tunga namn, Joakim Rosdahl, ekonomichef, Renée Palmnäs, vårdenhetschef och Jan Hammarström, läkare.
Årsmötet fortsatte med en presentation av Martin Wannholt som gick igenom Demokraternas allra viktigaste valfrågor. Nästa steg blir nu att arbeta med Demokraternas valbudget som skall vara klar i mitten av juni.

Till sist följde ”Just D. The talkshow” som på ett lättsamt sätt bjöd in deltagare att sitta i soffan att prata om både livet och politiken. Inbjudna gäster var Jessica Blixt, Jahja Zeqiraj, Henrik Munck och Martin Wannholt. Stämningen var god och alla bjöd på sig själva.

Henrik Munck presenterar sig själv på årsmötet.

– Nu är det valrörelse. Förutom att ha roligt, skall vi nu öka för varje dag och vi skall lyfta fram vad vi lovar att göra för den här stan om vi får styra. Det som gör det här partiet så unikt är att det finns så mycket kunskap av människor som är villiga att bidra, avslutade Martin Wannholt talkshowen.

Till sist vill vi utbringa ett hjärtligt tack till alla medlemmar som kom och bidrog till att den här kvällen blev en succé. Även ett stort tack till alla bakom arrangemanget som hjälpt till att planera och genomföra årsmötet!

Veronica Öjeskär, partisekreterare

Foto: Kent Dahlgren