Jahja Zeqiraj och Henrik Munck går med i Demokraterna

På en presskonferens i stadshuset under tisdagen kunde partiordförande Martin Wannholt presentera två politiska tungviktare som ansluter sig till Demokraterna; Jahja Zeqiraj, tidigare Socialdemokraterna och Henrik Munck, tidigare Miljöpartiet.
– Det är naturligtvis oerhört glädjande att två av stadens bästa politiker vill ansluta sig till Demokraterna, arbetet för att göra en bra stad bättre går in i en intensiv genomförandefas, kommenterar Martin Wannholt.

Demokraterna håller presskonferens i Göteborgs stadshus och välkomnar Jahja Zeqiraj och Henrik Munck 20 mars 2018.

Valrörelsen börjar ta fart på allvar i Göteborg. Under tisdagen kunde Demokraterna presentera en förstärkning inför kommunalvalet som bara är drygt fem månader bort. Det är två politiska tungviktare som valt att lämna sina gamla partier för att istället engagera sig för Demokraterna. Henrik Munck är 1:e vice ordförande i Trafiknämnden och ordförande för SDN Västra Göteborg. Jahja Zeqiraj är ordförande i Fastighetsnämnden och SDN Västra Hisingen. Båda har bestämt sig för att sitta kvar på sina förtroendeuppdrag.

Så här kommenterar Henrik Munck:
– Jag fortsätter utifrån de uppdrag jag fått personligen från kommunfullmäktige och utifrån beslutade budgetar m.m. som gäller. Efter valet hoppas jag att jag får formellt representera Demokraterna i politiska uppdrag i Göteborg.

Även Jahja Zeqiraj har en liknande inställning.
– Jag avser att sitta kvar på mina uppdrag mandatperioden ut. Demokraterna och Martin Wannholt som dess ledare är den kraft som krävs för att förändra och förbättra Göteborg i grunden.

Demokraterna har ett medlemsmöte på onsdag och då sätts kandidatlistorna till kommunalvalet och regionen. Då avgörs det om Henrik och Jahja föreslås till valbara platser.

Demokraterna hälsar Jahja Zeqiraj och Henrik Munck välkomna!

Pressmeddelande >>