Medlemsmail 23 december 2020

Nyheter som skickades ut till Demokraternas medlemmar 23 december 2020.

God Jul och Gott Nytt År från Demokraterna

Efter två år med julmingel och öppet hus i vår partilokal för medlemmar och förtroendevalda fick vi år bryta den trevliga traditionen och hitta på en alternativ och digital lösning för att avsluta året. Det blev Demokraternas digitala julmingel, där medlemmar och förtroendevalda fick möjlighet att ansluta via det digitala verktyget Zoom under två olika tillfällen. Det är mycket glädjande för oss att långt över 100 personer anmälde och anslöt sig till arrangemanget. Det fanns chans att ställa frågor, både genom att skicka in dem i förväg och under evenemangets gång.

Julminglet inleddes av Veronica Öjeskär, partiombudsman och fortsatte sedan med några ord av vår strateg Jan Jörnmark. Jan nämnde bland annat de fyra opinionsundersökningar som gjorts under hösten och som visar att vi ligger ungefär på, eller väldigt nära, vårt valresultat. Det tyder på att vi under de här två åren har lyckats mycket bra. Vi backar inte som vissa olyckskorpar kraxar, i och med att Västlänken byggs. Vi arbetar på bra med sakpolitik i alla nämnder och bolag i många viktiga frågor för Göteborg.

Dessa undersökningar visar även att bilden av oss som enfrågeparti var överdriven från början. Vi ska nu fortsätta att arbeta som ett brett kunskapsparti i alla de frågor som är viktiga för staden. Det finns mängder av viktiga frågor där vi verkar och det kommer hela tiden fler. I nästa år fortsätter vi vårt arbete i kunskapsgrupper, nämnder och bolag. Vår egen undersökning var bredare, där vi har kunnat se hur olika attityder ser ut i olika stadsdelar vilket innebär att vi kan rikta vår kommunikation framöver. Till sist nämnde Jan att Martin Wannholt, enligt undersökningen, är Göteborgs klart mest kände politiker. Med högt förtroende är Martin överlägsen de andra partiledarna i staden.

Sedan var det dags för Martin Wannholt att summera året som gått och vägen framåt. Det finns möjlighet att titta på Martins summering i videolänken nedan.

Vi saknar verkligen att träffas och samtala om Göteborg, politik och annat så vi ska anordna fler likande tillställningar under våren eftersom den här eländiga pandemin verkar långdragen.

Låt oss lämna ett mycket annorlunda år bakom oss och se fram emot ljusare tider.

Videoklipp – Martin >>

Till sist vill vi rikta ett stort tack till alla er medlemmar och förtroendevalda som på olika sätt arbetat med och stöttat Demokraterna under det gångna året.

Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Demokraterna

Foto bild högst upp: Jan Jörnmark