Älska Bergsjön.

Sidan 3 i dagens GP innehåller en helsidesannons med rubriken Älska Bergsjön. Den handlar att vi i Demokraterna vill återinföra lokala kvarterspoliser dygnet runt, främst i våra utsatta områden. Detta i kombination med ett grundlagspaket, d.v.s arbete, utbildning och bostad.

Ladda ner eller läs som pdf >>


Annons i GP 4 februari 2018

Annons i GP 4 februari 2018, klicka för att läsa i fullskala

HUR SKA VI FÖRVANDLA Göteborgs utsatta områden till trygga och blomstrande stadsdelar? En sak är säker. Det handlar inte om att vänta och se. Det bor cirka 105 000 göteborgare i dessa områden och alla har rätt enligt vår grundlag till trygghet och oinskränkt frihet. Det är grunden i vår demokrati och det är på den punkten som de styrande i staden har miss-lyckats under så många år.

Här är några av Demokraternas viktigaste förslag.

  • Återinför kvarterspoliser. Självklart gäller nolltolerans mot kriminalitet. Vi vill satsa två miljarder kronor för att bland annat bidra till att 300 utbildade personer förstärker polisen i våra utsatta områden. Det handlar om ständig närvaro för att bygga relationer och skapa trygghet på både kort och lång sikt.
  • Inför tvålärarsystem i alla skolor. Att alltid ha två lärare i klassrummet ökar tryggheten och underlättar undervisningen och studierna. Betygen måste förbättras så att fler elever får behörighet till gymnasiet. Det är nyckeln in till arbetsmarknaden och en ljus framtid.
  • Bättre boende. De som önskar ska få hjälp att förvandla sin hyresrätt till en egen bostad. Bättre ekonomi och stabilitet i området ökar attraktionskraften.

På demokraterna.se kan du läsa hela vår Att-Göra-Lista och ännu fler åtgärder för att skapa trygghet. Du är också varmt välkommen att bli medlem och komma med egna förslag. Men det viktigaste du kan göra är att rösta på Demokraterna i kommunvalet den 9 september. För Bergsjön är en angelägenhet även för dig som råkar bo någon annanstans.

Välj ett tryggare Göteborg.