God jul och gott nytt år

Vi tror på ett år där sakfrågor och trygghet blir viktigare än partipolitik

Demokraterna har ett nyårslöfte: Att alltid försöka samla politisk majoritet till lösningar och förbättringar för göteborgarna och för att utveckla vår stad. Vi är det enda partiet i Göteborg som sätter sakfrågorna främst, bortom partipolitiken. Vi har med andra ord inga problem med att komma överens med övriga folkvalda, oavsett partitillhörighet.

Den 12 januari 2022 är årets första kommunstyrelsemöte. Där lägger vi demokrater förslag till kompletteringsbudget för att investera i barnenen och skydda förskolan från drastiska nedskärningar. Vi ser gärna att vårt yrkande får brett politiskt stöd – från den styrande alliansen som budgeterat fel, från socialdemokrater, från sverigedemokrater och från rödgrönrosa.

Vi kräver också extra trygghetssatsningar i vår stad. Vi vill ge ökat stöd till polisen mot gängkriminaliteten, fler ordningsvakter och väktare samt riktade insatser från socialpedagoger och socionomer placerade ute på skolorna. Allt för att arbeta förebyggande mot droger, gängrekrytering, hedersförtryck och psykisk ohälsa.

Tillsammans ska vi ta Göteborg mot en ljusare framtid.

Till sist vill jag understryka vad som har varit viktigast för oss under året. Det är stödet och engagemanget från er medlemmar och det arbete som ni förtroendevalda lägger ner som är avgörande för Demokraternas framgång. Tillsammans påverkar vi i staden varje dag. Ett stort och varmt TACK till alla er som arbetar för ett bättre Göteborg!

Jag önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt Valår!

Martin Wannholt
Partiledare Demokraterna