Missa inte dagens nummer av GP

GP ledare 2018-02-22

GP ledare 2018-02-22

För alla som följer och funderar att rösta på Demokraterna kan det vara idé att läsa de första sidorna av GP från  den 22 februari. Det börjar på ledarplats där vår partiledare Martin Wannholt och tidigare miljöpartisten Henrik Munck hyllas för att våga tala klarspråk när det politiska etablissemanget duckar i viktiga frågor.

På debattsidorna skriver Henrik Munck sitt politiska testamente och precis som Demokraterna pekar han på behovet av omfattande satsningar på kollektivtrafiken innan man skapar trafikkaos för stadens bilister.

Föreningen Skattebetalarna vill i likhet med Demokraterna granska hur kommunalskatten spenderas och vilka följderna blir av ett rekordstort antal kommunala bolag, sex gånger fler än Stockholm stad för att ta ett exempel. En rapport kommer presenteras av Skattebetalarna senare i vår.

Slutligen kan vi konstatera att Liberalerna tagit Demokraternas förslag om att montera ner Rosenlunsverket och istället bygga bostäder. Det kan skapa möjligheter att få en sund ekonomi på utvecklingen av Skeppsbron som annars riskerar att haverera. Från Demokraternas sida är vi generösa och delar gärna med oss av fler idéer och förslag. Exempelvis att stoppa Västlänken!

Länkar:
GP ledare 2018-02-22, Adam Cweiman >>
GP debatt 2018-02-22, Henrik Munck >>
GP debatt, 2018-02-22, Granska slöseriet – Skattebetalarnas förening >>
GP debatt 2018-02-22, Riv Rosenlundsverket – Liberalerna >>

GP debatt 2018-02-22

GP debatt 2018-02-22

Demokraterna blir allt fler i Göteborg

Det är bara åtta månader sedan Demokraterna bildades och partiet är med sina drygt 1 200 medlemmar redan Göteborgs tredje största parti sett till antalet betalande medlemmar.
– Visst har det gått fort men det krävs också om vi ska kunna göra någon skillnad inför och efter valet i september, säger Martin Wannholt, ordförande för Demokraterna.

Martin Wannholt och Per Anders Örtendal på demonstration mot Västlänken 9 september 2017.

Martin Wannholt och Per Anders Örtendal på demonstration mot Västlänken 9 september 2017.

I egenskap av nybildat parti finns det inget partistöd som kan finansiera verksamheten. I stället får Demokraterna luta sig mot frivilliga partimedlemmar och deras arbetsinsats. Det går självklart att stötta partiet ekonomiskt och även på den fronten börjar det hända saker.
– Efter våra första helsidesannonser i GP fick vi både fler medlemmar och donationer som gör att vi nu kunnat upprättat ett partihögkvarter och kan fortsätta kommunicera med göteborgare som vill se en förändring av hur staden sköts.
För närvarande pågår ett nomineringsarbete inför valet och nomineringskommittén leds av Per Anders Örtendahl.
– Vi har fått in en rad intressanta nomineringar. Det är en bra blandning av människor med hög kompetens som arbetar dels inom näringslivet men även från offentlig sektor och universitetsvärlden. Ansökan till nomineringarna pågår till den 1 mars och vilka som blir kandidater avgörs på vårt nomineringsmöte den 21 mars, säger Per Anders Örtendahl.

Pressmeddelande >>

Älska Bergsjön.

Sidan 3 i dagens GP innehåller en helsidesannons med rubriken Älska Bergsjön. Den handlar att vi i Demokraterna vill återinföra lokala kvarterspoliser dygnet runt, främst i våra utsatta områden. Detta i kombination med ett grundlagspaket, d.v.s arbete, utbildning och bostad.

Ladda ner eller läs som pdf >>


Annons i GP 4 februari 2018

Annons i GP 4 februari 2018, klicka för att läsa i fullskala

HUR SKA VI FÖRVANDLA Göteborgs utsatta områden till trygga och blomstrande stadsdelar? En sak är säker. Det handlar inte om att vänta och se. Det bor cirka 105 000 göteborgare i dessa områden och alla har rätt enligt vår grundlag till trygghet och oinskränkt frihet. Det är grunden i vår demokrati och det är på den punkten som de styrande i staden har miss-lyckats under så många år.

Här är några av Demokraternas viktigaste förslag.

  • Återinför kvarterspoliser. Självklart gäller nolltolerans mot kriminalitet. Vi vill satsa två miljarder kronor för att bland annat bidra till att 300 utbildade personer förstärker polisen i våra utsatta områden. Det handlar om ständig närvaro för att bygga relationer och skapa trygghet på både kort och lång sikt.
  • Inför tvålärarsystem i alla skolor. Att alltid ha två lärare i klassrummet ökar tryggheten och underlättar undervisningen och studierna. Betygen måste förbättras så att fler elever får behörighet till gymnasiet. Det är nyckeln in till arbetsmarknaden och en ljus framtid.
  • Bättre boende. De som önskar ska få hjälp att förvandla sin hyresrätt till en egen bostad. Bättre ekonomi och stabilitet i området ökar attraktionskraften.

På demokraterna.se kan du läsa hela vår Att-Göra-Lista och ännu fler åtgärder för att skapa trygghet. Du är också varmt välkommen att bli medlem och komma med egna förslag. Men det viktigaste du kan göra är att rösta på Demokraterna i kommunvalet den 9 september. För Bergsjön är en angelägenhet även för dig som råkar bo någon annanstans.

Välj ett tryggare Göteborg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulf Boström (DEM) medverkar i dokumentärserie på SVT

För er som missade Ulf Boströms medverkan i SVT.

Demokraternas styrelsemedlem Ulf Broström medverkade i dokumentärserien ”Det goda landet” 31 januari. I egenskap av närpolis fick vi följa hans arbete med att bygga upp förtroende och engagemang med de som bor i Göteborgs utsatta områden. Det är ett 30-minuter långt program som går direkt in i hjärtat och skapar hopp!

Ulf är ensam som integrationspolis i Göteborg, vi behöver naturligtvis fler av Ulfs kaliber. Vill ni ta del av Ulfs erfarenheter kan man se programmet i efterhand på SVT Play, se nedan. 

svtplay det goda landet